Obsah fóra GILERA motoclub GILERA motoclub
Fórum pro příznivce motocyklu GILERA
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Gilera motoclubDomovská stránka klubu   RegistraceRegistrace 
 Předpověď počasí   Vzkazník - ChatVzkazník - Chat   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 


Malej pruzkum

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra GILERA motoclub -> Aneb co se nikam nevešlo - plkání, keci, a další činnosti...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pettas



Založen: 2.7.2006
Příspěvky: 158
Bydliště: Ořechov

PříspěvekZaslal: středa 04 říjen 2006, 21:15    Předmět: Malej pruzkum Citovat

zdarec

Tak se nudim a badam nad blbostma a by me tak zajimalo proc jste se rozhodli koupit gilery? Smile Co bylo pro vas rozhodujici? Cena? Nebo ze je to trosku jinej stroj nez naka rejze?
Ja se musim priznat ze to byla prijatelna cena a jednoduchost motoru s peknymi vykony Smile. Prvne sem bral Dakotu jako spotrebni zbozi co dlouho mit nebudu a dokonce chtel i prodat ale ted uz ji nepustim z domu a prikoupil sem ji radsi i vetsi sestricku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Radar



Založen: 3.6.2006
Příspěvky: 86
Bydliště: Svitavy

PříspěvekZaslal: čtvrtek 05 říjen 2006, 07:17    Předmět: Citovat

Tak u mě rozhodovala pro koupy Nordwesta určitě na prvním místě cena, pak určitě originalita, protože jsem taky nikdy nechtěl motorku kterou má každej druhej. A pak taky rozhodla technika, protože Gilera začala vyrábět Nordwesta v době kdy ještě zbytek světa ani netušil co znamená slovo supermotard Hurá . No a celkový desing to je kapitola sama pro sebe-je to prostě italská kráska a ne žádnej japonskej kus železa bez "duše" good Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
David
Moderátor


Založen: 2.6.2006
Příspěvky: 342
Bydliště: Náchod

PříspěvekZaslal: čtvrtek 05 říjen 2006, 09:27    Předmět: Citovat

Já jsem chtěl koupit v 16ti nějáký endurko 125ccm, prošel jsem různý DTčka a podobný stroje, až jsem narazil na Gileru R1 125 na prodej. Byl jsem okouzlen. Velikost stejná jako u japonskejch 600, design mně připadal jako spíš budoucí (bylo to 1996 a motorka je rv 1988) a výkonově silnější 125ku taky neseženu. Stejně tak mně učaroval výbornej ostrej podvozek, agresivní brzdy atd.... Takže spokojenost. Cena 40t byla tehdy víc než přijatelná. No a když jsem uvažoval o silnější kubatuře, tak RC600 byla pro mně jasná volba good Very Happy O ceně jsem už nepřemejšlel. Chtěl jsem spíš dražší a v opravdu slušným stavu.
Jsem pořád přesvědčenej, že jedinej konkurent i po 17ti letech od zahájení výroby je pro RC600 KTM 640 Adventurer. A to po všech stránkách. Jinak neexistuje moto, který by šlo s RC srovnávat. Japonci totiž označují jako Endura stroje, který tak sotva na polňačku a nazdar.
Ještě jsem si myslel třeba BMW GS 650, ale když vedle toho postavím svoje RC, tak je to taková malá sestřička (bavorák) a rozhodně nemá ten italskej agresivní design. A GS1200 je zase už o něčem jiným.
Jak designově (i když to je subjektivní), tak výkonově, jízdníma vlastnostma atd. Ukažte mi Jiný enduro, se kterým se dá projet Dakar, motokrosová trať (běžně) a zároveň uhánět 170km/h a cestovat relativně pohodlně dálky.
Tkaže i když RC vlastním 6 let, tak bych rozhodně neměnil.
Jen zvažuju koupi nějákýhgo silničního dvouválce (nebo tak něčeho) a tam Gilera nemá co nabídnout Confused Ale i tak zahlížím po Italech. I když pár pěknejch japonskejch dvouválců by se taky našlo.

PS.: A jsem opravdu rád, že mám motorku, kterou jen tak někdo nemá. A Nordwest je taky šíleně krásnej a nadčasovej stroj. Kdysi mně učarovalo i XRT. No a moc pěkný je retro Saturno 500, ale užitkově nic moc. Ale mít Saturno, tak je to rarita jak prase. Tady v ČR je jedno a netuším, kde ho kdo má a jestli vůbec jezdí. Ani jinde jich moc nejezdí a když už to někdo prodává, tak za šílený cifry. Dnes už pomalu má vyšší cenu, než když bylo nový.
....tak a't nám to šlape Hurá
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jarda



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 35
Bydliště: Litomyšl

PříspěvekZaslal: čtvrtek 05 říjen 2006, 18:57    Předmět: Citovat

No tak já si na tomhle fóru připadám většinou jako rarita Embarassed ,mohl bych asi většině místních motorkářů dělat tátu(tedy co se týká věku).No ale je zajímavé ,že pohnutky ke koupi Gilery jsou celkem totožné . Já si vůbec první motorku koupil loni a to ke svým padesátinám .Volba přes dlouholeté přání motorku mít byla hodně intuitivní - neměl jsem žádný přehled a zkušenosti . No a tak mi v inzerátech jednoznačně uvízl ve hlavě desing Giler RC a výkony jejich motorů .Takže pro finance to byla loni RC 125 . Byl jsem s ní moc spokojen , ale pořád mě lákal zvuk 4 taktu a trochu větší rezerva výkonu .No a to jsem si letos dopřál . Zatím jsem moc spokojen , motorka má zatím spíš kosmetické vady a tak jestli se podaří ji přes zimu vymakat bude stát za to se za ní všude otočit A I TO si přiznejme , dělá dobře každému a v každém věku . Se RC 125 to ale bylo možná lepší v terénu byla lehčí a skvěle ovladatelná .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jarda315
Site Admin


Založen: 31.5.2006
Příspěvky: 97
Bydliště: Havlíčkův Brod

PříspěvekZaslal: pátek 06 říjen 2006, 07:26    Předmět: Citovat

To: Jarda - Taky bych tu mohl dělat tátu Very Happy Very Happy
No my jsme koupily 125RX podle ceny (bez TP) aby se Freeman naučil na něčem silnějším než je fichtl, a samozřejmě taky protože jsme na vsi a tím pádem ENDURO. Za tu cenu co jsme to měli, nebyla jiná volba. Již měla několik much, ale ty se dali vychytat Smile . Po mém fichtlovy jsem byl proti motorkám - typu - jsou to dárci orgánů, apod. Jenže po pár svezení a zařádění v terénu mě to opět uchvátilo a pořídil si svojí good . Bohužel jsem šel do jiné značky než Gilera.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Fuki



Založen: 23.8.2006
Příspěvky: 21

PříspěvekZaslal: sobota 07 říjen 2006, 19:42    Předmět: RC 600 Citovat

Ahoj kluci ( a tátové), kdysi jsem jezdil enduro ,pak chvilku mx a ted uz jen dráždím mistní benga. Gileru RC jsem si pořídil proto, že takovou krasavici, s takovým zvukem a tahem nikdo jinej nedělá. Jezdil jsem na všem možným, ale není to ono. Mám 93 a nemůžu si pomoct, ale i dnes je vzhledově super moderna. Jo a ještě ke spotřebě, lítám jako ďábel, laďák je slyšet na druhej konec města - spotřeba 10l. Ale stojí to za to. Mejte se fajn. Evil or Very Mad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jarda



Založen: 14.6.2006
Příspěvky: 35
Bydliště: Litomyšl

PříspěvekZaslal: sobota 07 říjen 2006, 20:25    Předmět: Citovat

Příjemné příspěvky . Je fajn , že příznivci Giler jsou nejen tvrdí chlapíci , ale nechybí zde ani lehce inteligentní vtípky.Je dobré mít chodit kam pro rady - zvlášť pro gileristy , kterých je u nás asi jako šafránu . No a ještě narazit na vtípek v dnešní jinak uspěchané a tvrdé době .
Všem hezký večer a nekonečnou neděli .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pettas



Založen: 2.7.2006
Příspěvky: 158
Bydliště: Ořechov

PříspěvekZaslal: neděle 08 říjen 2006, 11:43    Předmět: Citovat

no ne vás tu piše najednou příspěvků, jen tak dále Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Semo
Anonymní





PříspěvekZaslal: středa 14 únor 2007, 00:51    Předmět: Citovat

U mňa rozhodovala taktiež cena. Bol som najprv omrknúť všelijaké iné motorky, ktoré boli na rpedaj v okolí, ale väčšina mala svoje najelpšie roky už za sebou. Táto, na ktorú som natrafil išla celkom slušne, bola prihlásená s STK a všetkým ostatným a dosť si ma získala aj elektrickým štartérom (som pohodlný človek Laughing ) Keď som si tak pozisťoval veci ohľadom výkonových parametroch, tka som zistil, že je to pre mňa najsilnejšia dostupná 125. Bol som ju ešte raz odskúšať, ale boli s ňou vtedy nejaké problémy. Bol som už rozhodnutý, že ju berem, ale toto ma dosť znepokojilo. Dohodol som sa s predávajúcim, že ak odstráni závadu a pôjde tak ako má, tak ju najbližšie vezmem. A mám ju Very Happy
Návrat nahoru
Ivan
Anonymní





PříspěvekZaslal: neděle 25 březen 2007, 18:27    Předmět: Citovat

rozhodovala cena a vykon v TP
cekal jsem ze nahradni dily budou vetsi problem, zatim sjem vse sehnal Hurá
Návrat nahoru
denny_x
Anonymní





PříspěvekZaslal: sobota 31 březen 2007, 22:08    Předmět: Citovat

rok 2005no, já přišel ke gilerce SP02 jako slepej k houslim (jak se to tak říká) proste jem mel 16 a tak zniceho nic mi znamy rikal ze se jeho bratrancovi vali nejaka 125 v kulně(byla v ni asi 3 roky postavena za traktorem), a tak slovo dalo slovo, a za nejaky pul rok jsem ji mel doma, mel jsem radost ze mam v 16 takovou motku a chtel jsem na ni jezdit, kdyz sem ji kupoval nemela v TP psane kilowaty, ale pri prepisu je tam dopsali, ale to mi ani nijak nevadilo, protoze pokuty za rizeni bez ridicaku na prislusnou skupinu nebyly nejak vysoke. 2x sem vyjel, a 2x sem ji pritahl domu, celkem maras tahal jsem ji asi 7 km, hold to nemam musi vahu jak simson. Jednoho dne se mi na to tata mrknul jak sem byl ve skole a vylezlo z toho ze je to přidřene. Sem myslel ze to se mnou svihne. NO mezitim prosadili ten stupidni zakon s bodovym systemem a nejnizsi pokuta za tento cin uz neni prestupek ale trestny cin a pod 25000kc to nejde, takze ted susim no.Ale pripravuju to ve velkym gilerka je po GO valce, pistu, lozisek, gufer na klice kompletne novy naplne, desticky, pneu, lak na nadrzi a kolech. Je to spis srdecni zalezitost, hodne lidi mi rikalo(myslim tim v servise) at se toho co nejrychleji zbavim, ale ja ne , snad sem udelal dobre, nemam s ni zadny skusenosti, a doufam ze bude dobre slouzit. Kdyz se tak dneska pocivate na ty lidi kolem 18-21 let tak vsichni co maj 125 tak maj bud yuki 125sport, nebo cbr,sem tam nejaka yamaha ybr, ale ze by mel nekdo GILERU to ne, a proto ji taky drzim, gileru jsem potkal jen jednou, myslim ze jeden z mala ji mam jeste v original barvach. No jeste pul roku jdeme jezdit!!! Snad se dockam Hurá
Návrat nahoru
comgen



Založen: 15.12.2006
Příspěvky: 35

PříspěvekZaslal: neděle 08 duben 2007, 14:59    Předmět: gilerka Citovat

rozhodovala jednoznačně cena a výkon, vzhledem k tomu že k tomu byl kotel dílů, sme to brali oba s bratrem máme každej jednu gileru , obě ngr 250.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra GILERA motoclub -> Aneb co se nikam nevešlo - plkání, keci, a další činnosti... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com

Počasí

TOPlist