Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
houba
|
Zaslal: pondělí 11 prosinec 2006, 11:20 Předmět: RC600C - vodní pumpa |
|
|
Tak koukám, že mě pod vodní pumpu prolíná chladící směs a teče do zapalování. Zatím jsem to ještě nerozdělával. Máte s opravou ( výměnou) vodní pumpy někdo zkušenosti? Na co si dát bacha a jestli se vůbec dá pumpa koupit, popřípadě kolik mě to bude stát? |
|
Návrat nahoru |
|
|
MAX Anonymní
|
Zaslal: pondělí 11 prosinec 2006, 23:24 Předmět: |
|
|
Já s vodní pumpou zatim nemam zkušenosti.Kvítek je opravuje,vymyslel jak je rozdělat!!Jinak to prej opravit nejde,pak se musí koupit nová!!ta oprava vyjde,nevim přesně....asi kolem 3tisic nebo tak nějak.jinak nová je ještě dražší a nevim jestli se dá vůbec koupit. |
|
Návrat nahoru |
|
|
David Moderátor
|
Zaslal: pondělí 18 prosinec 2006, 13:59 Předmět: Vodní pumpa |
|
|
Zkušenosti s opravama má taky Mařena (kontakt viz homepage gilera.cz), několikrát si ji opravoval a nakonec si koupil novou od Martina Stránskýho (kontakt taky an homepage a cena kolem 5000Kč). |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Strk
Založen: 1.12.2006 Příspěvky: 10 Bydliště: Otrokovice, RC 600
|
Zaslal: úterý 29 květen 2007, 17:25 Předmět: |
|
|
Zdar, zjistil jsem taky nefunkčnost vodní pumpy. Zajímavé bylo,když jsem objevil, že mi úplně chybí střeva v termostatu.
Ale abych se vrátil k té vodní pumpě - zdá se mi, že je pod kladkou rozvoďáku, ale radši se zeptá zkušenějších páč si nejsem jistý.
Pokud by jste věděli ještě nějaké záludnosti ohledně demontáže nebo montáže zpět tak mi sím dejte vědět.
Dík |
|
Návrat nahoru |
|
|
franta
|
Zaslal: neděle 17 červen 2007, 18:58 Předmět: Pumpa |
|
|
Vodni pumpu jsem měnil. Měl sem teda k dispozici starší... Je to celkem banalní oprava. Sundat plastový kryt rozvodoveho řemene a pumpa je vlastne ta vodící kladka řemen na 3 šroubech - imbusech. Hlavně dobře nasadit řemen zpět a napnout!!! Případně ještě sám si označit kola - vačky i kliky - před demontáží řemenu!!! Po opravě napřed klíčem protočit motor, jestli se točí.... Omlouvám se za banální rady, ale někdo to proste nevi.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Petr Strk
Založen: 1.12.2006 Příspěvky: 10 Bydliště: Otrokovice, RC 600
|
Zaslal: úterý 19 červen 2007, 12:18 Předmět: |
|
|
omluvu nepřijímám
Myslel jsem si to, ale radši jsem se zeptal...to víš my rekrutovaní z Jawy 350 takové věci jako rozvoďák neznáme.
Díky za odpověď. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Johny
|
Zaslal: čtvrtek 06 září 2007, 08:22 Předmět: |
|
|
Ahoj, tak už i mě opustila vodní pumpa... Celou dobu nic a během jedné cesty jsem zjistil že teče a zrovna né málo...
Chtěl jsem se zeptat jestli by někdo náhodou neměl nákres jak je složená...zkusil bych to opravit, ale nevím z jaké strany ji zkusit rozlisovat... (nová se mi kupovat moc nechce) Dík moc |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ondra
|
Zaslal: středa 12 září 2007, 17:40 Předmět: |
|
|
Na stránkách nordwest.rapidmouse.com je nafocená rozborka tý pumpy. Mrkni na to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Johny
|
Zaslal: pátek 14 září 2007, 20:09 Předmět: |
|
|
Díky moc, na tuhle stánku jsem úplně zapomněl... Teď ještě někde sehnat to keramické těsnění Kdyby někdo věděl kde se dá sehnat nebo nějakou náhradu...díky. Budu hledat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radovan
Založen: 5.6.2006 Příspěvky: 96 Bydliště: Martin - Slovensko
|
Zaslal: sobota 16 květen 2009, 17:14 Předmět: vodna pumpa |
|
|
Velmi dobry navod na opravu vodnych pump nasich milovanych gileriek, urcite si to dobre pozrite. Napriklad ja som si dal u sustruznika vyrobit obal a vrtulku s hlinika a osku s materialu ocele 14 341, tvrdost zhodna s origo matrosom , http://www.youtube.com/watch?v=eRLVuDUZvJU&feature=related |
|
Návrat nahoru |
|
|
machic
|
Zaslal: čtvrtek 21 květen 2009, 14:07 Předmět: |
|
|
Zdravim. Vůbec bych tam to origo čerpadlo nedával. Je to u Gilery problémovej díl a měnit to po 20-25ti tisících je docela běžný. Sám jsem neřešil výměnu, ale nakreslil jsem jsem si a vyrobil nový čerpadlo sám. Sice jsem namísto hliníkovejch komponentů použil ocel, ale teď to aspoň těsní a něco vydrží (lepší ložiska, parovzdorný gufero). Pokud bude zájem pokusím se někde vyhrabat nákresy.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
falcom1
|
Zaslal: pondělí 10 leden 2011, 18:39 Předmět: |
|
|
no cawte uz som aj ja w klube pokazenych pump tecie mi to az do elektriky najlepsie ze som myslel ze to z hadice wozim sa akoby sa nic nestalo az dokial som necital forum potom ma to napadlo len newem ako to rozlysowat skusim sa potrapit hadam to este niekedy pojde |
|
Návrat nahoru |
|
|
falcom1
|
Zaslal: středa 12 leden 2011, 18:36 Předmět: |
|
|
takza na tejto stranke je vodna pumpa za 140 euri http://www.pemopa.com/index.php?section=shop&catId=83 ale chcem sa spytat: machyc :ty sis si ho vyrobil sam? ak mas tie nakresi nasiel by si nejake este ci uz asi tazko :/ chcelo by tu pumpu celkom prerobit a chcel by som wedet ako si to wyriesil ty |
|
Návrat nahoru |
|
|
lechi
|
Zaslal: středa 10 srpen 2011, 17:53 Předmět: |
|
|
Ahoj pánové, tak mám taky po pumpě....podle těch obrázků a videa to zrepasování vypadá jednoduše, ale bohužel mi to už dneska zkoušeli kluci v servise rozlisovat a něco tam ruplo, podle fotek to lisovali naopak
Zkusím to ještě rozebrat a uvidím.....kde seženu ty díly dovnitř?(těsnění,gufero,ložisko) Už to někdo repasoval?
Nemá někdo starší pumpu na prodej? Nebo nějaký levný zdroj na novou pumpu, popřípadě nevíte o někom, kdo by to profi zrepasoval????
Za info budu moc vděčný, díky L. |
|
Návrat nahoru |
|
|
falcom1
|
Zaslal: čtvrtek 18 srpen 2011, 18:08 Předmět: |
|
|
ak chces predam ti celu moto wse funkcne ložiska si objednas podla cisel co su na tych starych a tesnbenie som zohnal :vola sa to že mechanicka ucpavka dawaju to do cerpadiel na kurenie skus vyhladat taku predajnu kde robia cerpadla dones stare tesnenie a mne dali take iste takze tak po moto servisoch ani nechot ja som chodil ako blazon a ani so so mnou nebavili. za upchavku som dal 3 eura to mas 90 kc |
|
Návrat nahoru |
|
|
|